Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Punjeni Patlidžan»Punjeni patlidžan sa mnogo povrća

Punjeni patlidžan sa mnogo povrća

SilviaSilvia
Početnik
81344
Punjeni patlidžan sa mnogo povrća
Fotografije: Silvia
1 / 4
13/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Fantastičan predlog za ručak, od koga mogu koristi imati čak i zakleti vegani i vegetarijanci"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • crni luk - 4 glavice
  • šargarepa - 4 komada
  • paprika - 2 komada, crvena
  • paprika - 2 komada, zelena
  • paradajz - 3 - 4 komada
  • beli luk - 5 čena
  • lovorov list
  • biber
  • piment - u zrnu
  • peršun - 1/2 veze
* merne jedinice

Način pripreme

Izdubite patlidžane, posolite ih i kada odstoje 1 sat, isperite ih i osušite.

Posebno upržite sitno nasekcani luk i šargarepu, a čim omekšaju, dodajte nasdeckane paprike i unutrašnjost plavih patlidžana.

Dolijte malo tople vode i dinstajte. Dodajte lovorov list, biber, piment u zrnu i na listiće iseckan beli luk, peršun i sitno iseckan paradajz. Kuvajte dok sve ne bude gotovo.

U pleh poređajte patlidžane i napunite ih smesom, sipajte 2 šolje vode i pecite na 220 stepeni dok patlidžan ne bude gotov.

Poslužite sa limunom, ili sa prilogom po vašoj želji - možete napraviti i krompir pire.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Top recepti