Način pripreme
Neverovatno ukusno jelo od svežeg, domaćeg povrća.
Stavite šerpu sa vodom na vatru da provri, oko 3 litre. Za to vreme operite svo povrće. Sitno iseckajte peršun i selen, stavićete ih na kraju. Isecite šargarepu, crvenu papriku, zelenu papriku na kockice. Tikvicu sečemo na kockcie.
Luk sitno isecite. Paradajz oljuštite od kore i sitno iseckajte. Krompir oljuštite i secite na male komade za čorbu. Stavite svo povrće u šerpu sa vodom, bez krompira, da vru.
Začinite biberom i solju po ukusu i stavite ulje. Čorba vri na srednjoj temperaturi. Kad povrće bude skoro kuvano stavite krompir. Čim krompir omekša dodajte pirinač. Ostavite supu da vri dok ne bude gotova.
U posudu stavite jaje i umutite viljuškom, dodajte kiselo mleko i sirće. Kad umutite dobro supa je gotova, ostavite je da se malo ohladi. U posudu stavite malo bujona i mešajte da se pomeša.
Kad se malo ohladi, u čorbu sipajte zapršku polako i mešajte. Razredite je malo. Pospite peršunom i selenom. Jedite toplu sa crnim hlebom. Neka vam je slatko!