Način pripreme
Prvo svinjsku džigericu isecite na velike komade. Pospite sodom bikarbonom, promešajte i ostavite da stoji 30 minuta. Zatim dobro operite džigericu i osušite je.
Pomešajte brašno sa karijem i biberom - po 1 kašičica. Promešajte i uvaljajte svaki komad džigerice.
Sipajte malo ulja na dno vatrostalne posude i rasporedite uvaljane komade džigerice. Prelijte ostatkom ulja i pecite pod poklopcem oko 20 minuta na 200 stepeni.
U međuvremenu pripremitekaramelizovani luk. Isecite ga na rebarca i ispržite na zagrejanom maslacu i ulju. Povremeno promešajte i kada luk omekša dodajte začine i so.
Na kraju dodajte smeđi šećer i mešajte dok se luk ne karamelizuje.
Pripremljeni luk dodajte pečenoj džigerici i vratite u rernu na 10 minuta.
Poslužite ovo idealno meze za pivo uz salatu po vašem izboru i uz čašu hladnog piva.
Pečena džigerica sa lukom i maslacem je vrlo ukusna, probajte!