Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Grickalice uz pivo»Pečena džigerica sa lukom i maslacem

Pečena džigerica sa lukom i maslacem

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7642215k212
Pečena džigerica sa lukom i maslacem
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
09/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Poslužite ovo meze od pečene džigerice i luka uz čašu hladnog piva"

Potrebni sastojci

  • svinjska džigerica - 500 g
  • brašno - 3 - 4 kašike
  • soda - 1 kašičica
  • ulje - 6 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica
  • za karamelizovani luk
  • smeđi šećer - 1 kašičica
  • maslac - 1 kašika
  • luk - 3 glavice
  • ulje - 1 kašika
  • biber
  • kari
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo svinjsku džigericu isecite na velike komade. Pospite sodom bikarbonom, promešajte i ostavite da stoji 30 minuta. Zatim dobro operite džigericu i osušite je.

Pomešajte brašno sa karijem i biberom - po 1 kašičica. Promešajte i uvaljajte svaki komad džigerice.

Sipajte malo ulja na dno vatrostalne posude i rasporedite uvaljane komade džigerice. Prelijte ostatkom ulja i pecite pod poklopcem oko 20 minuta na 200 stepeni.

U međuvremenu pripremitekaramelizovani luk. Isecite ga na rebarca i ispržite na zagrejanom maslacu i ulju. Povremeno promešajte i kada luk omekša dodajte začine i so.

Na kraju dodajte smeđi šećer i mešajte dok se luk ne karamelizuje.

Pripremljeni luk dodajte pečenoj džigerici i vratite u rernu na 10 minuta.

Poslužite ovo idealno meze za pivo uz salatu po vašem izboru i uz čašu hladnog piva.

Pečena džigerica sa lukom i maslacem je vrlo ukusna, probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: