Bonapeti.rs»Recepti»Recepti za Zdravlje»Sušene brusnice za čaj

Sušene brusnice za čaj

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k130
Sušene brusnice za čaj
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 6
10/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Porcije
1
"Domaće sušene brusnice u nekoliko jednostavnih koraka"

Potrebni sastojci

  • brusnice
* merne jedinice

Način pripreme

Brusnice se suše nakon što se prvo očiste od listova i drški i zatim se operu. Dobro osušene plodove stavite u posudu, koju ste obložili gazom i sušite ih u senci na dobro provetrenom mestu.

Sušene brusnice za čaj čuvajte u kesi ili tegli.

U 400 ml vrele vode dodajte 2-3 kašike suvih plodova. Ostavite da se čaj kuva na tihoj vatri oko 6 minuta, a zatim sklonite i ostavite čaj još 15 minuta. Procedite i pijte tečnost u toku jednog dana, a plodove možete da pojedete kada ih ocedite.

Čaj i plodovi brusnice se preporučuju za poboljšanje imuniteta, kog upale gornjih disajnih puteva. Imaju ulogu pomoćnog sredstva kod gihta, prostatitisa, reumatizma, kod promena degenerativne prirode, kod visokog nivoa lošeg holesterola, kod gripa, arteroskleroze, pojave akni.

Savet: Svaki plod brusnice je prava riznica, puna vitamina, minerala i mikroelemenata, koji su neophodni za očuvanje zdravlja.

Brusnica je nezamenjivi pomoćnik u regulisanju i terapiji funkcija štitne žlezde.

Paralelno sa lečenjem, koje vam je endokrinolog preporučio, kod pojačane ili smanjene funkcije štitne žlezde, redovno je možete tretirati i pomagati sokom od brusnice.

U ovom slučaju brusnica deluje kao jak antioksidant i vitaminska bomba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: