Torta Proleće sa spanaćem

NikiNiki
Guru
558783k145
Torta Proleće sa spanaćem
Fotografije: Niki
1 / 4
19/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
1
"Ova torta je dobra za sve praznike u proleće koji nas očekuju"

Potrebni sastojci

  • spanać - 400 g
  • jaja - 3 komada
  • šećer u prahu - 170 g
  • ulje - 150 ml
  • brašno - 300 g
  • prašak za pecivo - 2 1/2 kašičice
  • limun - 1 komad
  • Za krem
  • pavlaka - 250 ml
  • maskarpone - 125 g
  • šećer u prahu - 30 g
  • esencija - 1 kašičica, vanila / limun
* merne jedinice

Način pripreme

Ako je spanać svež, očistite ga i ubacite ga na kratko u ključalu vodu.

Ako je smrznut, neka se odmrzne. Napravite pire od njega u blenderu.

U posudi umutite jaja i šećer, dodajte ulje i promešajte.

Dodajte spanać i ponovo promešajte. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, ponovo promešajte.

Podelite na dva dela i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni, 40-45 minuta.

Gotove kore ostavite da se ohlade, poravnajte ih i krenite sa sastavljanjem torte sa spanaćem.

Stavite prvu koru, premažite je kremom (po želji možete dodati džem), stavite drugu koru i nju premažite kremom odozgo i celu tortu sa strane.

Pospite preostalim mrvicama od kora, koje ste isekli i po želji ukrasite tortu sa pavlakom.

Tortu Proleće sa spanaćem ostavite da očvrsne na nekoliko sati u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: