Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa spanaćem i bešamelom

Lazanja sa spanaćem i bešamelom

Lazanja sa spanaćem i bešamelom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
04/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Sočna i topla lazanja sa aromom 4 sira, od kojih je jedan tradicionalni naš kravlji"

Potrebni sastojci

  • spanać - 1 kg, zamrznut
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • jaja - 1 komad
  • kravlji sir - 1 kockica
  • so
  • crni biber
  • BEŠAMEL
  • brašno - 1 1/2 supena kašika
  • kravlji maslac - 1 kockica
  • sveže mleko - 700 ili 800 ml
  • muskatni oraščić
  • JOŠ
  • kore za lazanju - 1 pakovanje
  • kačkavalj - za posipanje, 4 sira
  • suvo grožđe - šaka
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, očistite i sitno naseckajte spanać. U tiganju zagrejte malo masnoće i dinstajte luk. Dodajte beli luk, a nakon 1 limunte i spanać. Pržite dok ne smanji svoj obim.

Skinite sa ringle. Dodajte začine, jaje i izmrvljeni sir. Izmešajte i odvojte.

Za Bešamel propržite brašno u istopljenom kravljem maslacu dok ne promeni svoju boju. Razredite svežim mlekom i sačekajte da provri i da se zgusti. Dodajte so i muskatni oraščić. Isključite i odvojte.

Pripremite kore za lazanju tačno kako je opisano na pakovanju.

Uzmite odgovarajuću tepsiju i stavite malo bešamela na dno.

Poređajte kore, malo spanaća, ponovo bešamel i tako dok se ne potroše količine.

Završite lazanju sa spanaćem sa korama i sipajte ceo Bešamel sos koji je ostao.

Pospite sa 4 sira, a nakon toga i suvim grožđem.

Lazanju Kvatro Formadži pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne bude gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: