Način pripreme
Za ovu pastu sa spanaćem u šerpu sipamo vodu, dodajemo kašičicu soli i stavljamo na ringlu da provri Nakon što je voda već provrela, dodajemo pastu po našem izboru.
Prehodno smo pripremili spanać, koji je očišćen od stabljika, opran i isečen na debljinu oko 1 cm.
Luk i beli luk smo isekli na sitno i stavili u široki tiganj, u kome ih dinstamo.
Kada su omekšali, dodajemo spanać i namrvljeni sir.
Mešamo dobro da se dobro sjedine sastojci. Začinjavamo solju, biberom, ljutom alevom papriki i nanom (po izboru).
Ako ste stavili plavi sir ili drugi aromatičan sir, onda nije neophodno da dodajete zeleni začin za aromu.
Testenina se kuva prema uputstvu na pakovanju. Kada je gotov, ocedimo vodu i dodajemo je u već gotovu smesu u tiganj.
Ponovo mešamo dobro da se pomešaju sastojci i ostavljamo na slaboj vatri nekoliko minuta mešajući s vremena na vreme.
Serviramo gotovu testeninu sa spanaćem i sirom posutu parmezanom.