Način pripreme
Očistite skušu, uklonite glave i obilno operite pod mlazom vode.
Razdelite ribu kroz sredinu - da se dobiju četiri fileta. Pažljivo uklonite sve kosti i peraja. Začinite solju i začinom za ribu.
Operite i očistite šampinjone. Izrendajte ih na krupno rende.
Stavite ih u duboku posudu za prženje.
Uključite ringlu i nakon što tečnost ispari iz pečuraka, dodajte maslac. Propržite dok pečurke ne budu gotove.
Skinite posudu sa ringle.
Dodajte izrendani kačkavalj i presovane čenove belog luka. Izmešajte.
Stavite nadev po dužini ribljih fileta. Uvijte u rolat svaki počinjući od repa.
Poređajte ih u tepsiju za pečenje, koju ste prethodno podmazali masnoćom.
Pecite rolate otprilike 25 minuta na 200 stepeni /sa ventilacijom/.
Poslužite riblje rolate sa kraljevskim šampinjonima sa odgovarajućim garnirungom, komadom limuna, posute sitno iseckanim svežim peršunom.
Da biste iseckali rolate, neophodno je pre toga se ohlade.