Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Čokoladni krem»Ganaš sa čokoladnim bombonama

Ganaš sa čokoladnim bombonama

Rumyana SakaliiskaRumyana Sakaliiska
Početnik
633518
Ganaš sa čokoladnim bombonama
Fotografije: Rumyana Sakaliiska
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Već imate savršen recept za čokoladni ganaš, ostaje sada da spremimo i bombone"

Potrebni sastojci

  • čokoladni čips - 1 šolja
  • tečna pavlaka - 1/4 šolje
  • kravlji maslac - 20 g, neslan
  • rum - 1 kašičica, tamni
* merne jedinice

Način pripreme

Pre sveha stavljamo tečnu pavlaku da provri na srednjoj temperaturi.

Kada pavlaka provri, sipamo je na čokoladni čips i ostavljamo na 1-2 minute.

Odgovarajućom žicom za mućenje počinjemo pažljivo da mešamo pavlaku sa čokoladnim čipsom kako bi se dobro pomešali.

Sledeći korak pripremanja čokoladnog ganaša jeste da dodamo maslac i da nastavimo sa mešanjem dok se ne dobije glatka i fina smesa.

Na kraju z aaromu dodajemo malo tamnog ruma i ponovo mešamo.

Ovaj ganaš za čokoladne bombone odgovara za torte i eklere.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: