Način pripreme
1. Za prvu koru umutite jaja i šećer dok ne pobele. Dodajte vanilu, esenciju i brašno, prosejano sa praškom za pecivo. Promešajte drvenom kašikom i sipajte smesu u pleh prčnika 22 cm, prethodno namazan i posut brašnom (dobro je da bude sa dnom koje se skida).
Pecite u ugrejanoj reni 18 minuta. Ostavite da se ohladi na rešetki.
2. Za drugu koru ispasirajte kesten, rastopljeni maslac i šećer, zajedno sa jajima. Treba da se dobije tekrstura glatkog krema.
Dodajte kašiku brašna sa praškom za pecivo i dobro promešajte. Ispecite i ovu koru u prethodno ugrejanoj rerni (180 stepeni) oko 20 minuta ili proverite čačkalicom za zube. Sačekajte 10 minuta i izvadite iz kalupa, nakon toga ostavite da se ohladi na rešetci.
3. Pripremite sirup tako što stavite, na umerenu vatru, vodu, slatko od kajsija, šećer i rum. Kuvate 5-6 minuta idobro prelijete prvu koru , a drugu ostavite malo suvlju. Ako volite da obe kore budu dobro natopljene napravite još preliva.
4. Za fil umutite pavlaku mikserom i čim se zgusne stavite šećer. Umutite na mekan sneg i dodajte u delovima kiselu pavlaku, promešajte pažljivo kašikom. Krem će postati malo tečniji, ali to ne treba da vas plaši. Stavite ga u frižider na 30 minuta da se stegne.
5. Sastavite tortu tako što namažete prelivenu koru filom, a odozgo stavite koru od kestenova (ako ćete da stavljate još sirupa, sada je trenutak). Stavite u frižider i počnite sa kuvertirom.
6. Ugrejte pavlaku na slaboj do umerenoj vatri i izlomite čokoladu na male kockice. Mešajte dok se ne rastopi i dodajte maslac da bi bila još sjanija i gušća. Ostavite da se ohladi, periodično mešajte žicom da se ne uhvati korica.
7. Hladnu tortu prelijte kuvertirom i poravnajte poslastičarskim nožem da bi površina bila ravna i lepa. Ostavite da se potpuno ohladi i ukrasite celim kestenovima i listićima badema po želji.
Neka vam je slatko!