Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Ekleri sa maršmelou bombonama

Ekleri sa maršmelou bombonama

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4581412k
Ekleri sa maršmelou bombonama
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
15
"Uživajte uz ove prelepe eklere sa maršmelouom"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • voda - 1/2 šolje
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 2 kašičice
  • kravlji maslac - 100 g
  • brašno - 1 šolja
  • Za krem
  • žumance - 2 komada
  • šećer - 1/3 šolje
  • sveže mleko - 500 ml
  • vanila - 1 komad
  • brašno - 2 kašike
  • maršmelou - 250 g
  • tamna čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

Pareno testo se priprema mešanjem maslaca, vode, mleka, šećera i soli u šerpi. Nakon što smesa provri, sipajte svo brašno i počnite snažno da mešajte drvenom kašikom dok ne dobijete testo koje se odvaja od zidova šerpe.

Zatim prebacite smesu u posudu i sačekajte da se malo ohladi, ali da bude još uvek topla.

Postepeno dodajte jaja jedno po jedno i ponovo mešajte drvenom kašikom dok testo ne upije jaje. Sledite iste korake za preostala jaja. Trebalo bi da dobijete čvrsto glatko i sjajno testo.

Kašikom oblikujte eklere u kuglice. Polažete ih u pleh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Pecite eklere u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta.

Kada su ekleri gotovi dobijaju blago zlatnu boju, sa tvrdom korom na vrhu i dnu. Nakon što su ekleri pečeni, nemojte ih odmah vaditi iz rerne, već ih ostavite da se u njoj ohlade sa isključenom rernom i malo odškrinutim vratima.

Krem za eklere se priprema tako što se 2/3 svežeg mleka prokuva u šerpi i doda mu se šećer. Preostalo hladno mleko pomešati sa brašnom, žumancima i vanilom dok ne postane glatko, pa ovu smesu dodati u ključalo mleko i snažno mešati dok se ne zgusne.

Nekoliko maršmelou bombona se odvoji za ukrašavanje eklera, a ostatak se sipa u vreli krem da se istope. Snažno mešajte dok se bomboni potpuno ne istope.

Ostavite gotov krem da se ohladi.

I uz pomoć šprica punite eklere, nakon što se i krem i ekleri ohlade. Istopite čokoladu i po vrhu ukrasite eklere.

Odvojene maršmelou bombone se iseku na male komade i ređaju na istopljenu čokoladu na eklerima.

Neka vam bude veoma slatko uz ove prelepe eklere sa maršmelou bombonama.

Pogledajte još neke finese kod punjenja eklera i saznajte više o ukusnoj istoriji eklera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: