Način pripreme
Kajgana sa keljom i mocarelom je sjajna ideja za brz i ukusan ručak ili večeru.
Operite i očistite listove kudravog kupusa od većih i centralnih žila. Isecite na sitno.
Očistite i iseckajte mladi beli luk na krugove, a zelenu papriku na parčiće.
Zagrejte u dubokom tiganju maslinovo ulje i u njemu zapržite beli luk i papriku sa prstohvatom soli dok blago ne omekšaju.
Dodajte iseckan kelj sa maslacem i mešajte dok ne pošne da mekša i da se opušta. Ako su listovi mnogo tvrdi sipajte 3-4 kašike vode i dinstajte - tako će sigurno omekšati.
Razbijte jaja, sačekajte da se zahvate od toplote i posle mešajte da se stvore parčići. Posolite sa još malo soli ali ne preterujte i začinite biberom.
Na kraju isključite ringlu kada se jaja stegnu i dodajte mocarelu isečenu na krupne parčiće.
Od toplote će omekšati i počeće da se topi.
Prebacite kajganu u tanjir i servirajte toplu.
Prijatno!