Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Tradicionalne kiflice za doručak

Tradicionalne kiflice za doručak

Tradicionalne kiflice za doručak
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
10
"Omiljene kiflice će s velikom željom biti pojedene još za doručak"

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 90 g
  • sveže mleko - 150 ml
  • so - prstohvat
  • jaja - 2 komada
  • vanila - 1 komad
  • brašno - 500 g
  • kvasac - 25 g
  • šećer - 90 g
  • za premazivanje
  • ulje - 1 supena kašika
  • žumanca - 1 komad
  • sveže mleko - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte sveže mleko i rastvorite kvasac u njemu. Sipajte brašno na radnu površinu i napravite udubljenje. Unutra sipajte sve sastojke.

Umesite testo za kiflice. Uvijte ga krpom u posudi da naraste i da poveća svoj obim.

Podlite testo na loptice, približno po 100 g. Razvijte u elipsoidni oblik svaku loptu. Uvijte jednostavne kiflice.

Poređajte ih u tepsiju, obloženu papirom za pečenje. Ostavite da narastu, premažite smesom napravljenom od sastojaka za premazivanje.

Pospite ih šećerom i pecite tradicionalne kiflice za doručak na 170 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: