Način pripreme
Zamesimo meko testo sa nabrojanim sastojcima tako što u duboku posudu prvo umutimo jaja sa šećerom i solju.
Dodajemo sveže mleko i ulje. Odvojeno prosejemo brašno, u koje smo dodali pakovanje kvasca, i postepeno uz neprestano mešanje ga dodajemo u ostale sastojke.
Stavljamo vanilu, narendanu koru lumuna i sok od 1/2 limuna. Nakon što se zgusne smesa se sipa u sredniu posude za pečenje, u koju smo sa strane stavili brašno.
Zamesi se meko testo koje se premesti u široku i duboku posudu (šerpu) i ostavlja se da naraste 30 minuta.
Gotovo naraslo testo se podeli na 6 delova. Prave se lopte i ostavljaju se u posudi namazanoj uljem. Svaka lopta se razvija u koru debljine 1 cm i seku se trouglovi (jednakokraki).
Mažemo domaćim slatkom ili tečnom čokoladom široki donji deo trougla i uvijamo kiflice u rolnu.
Odozgo mažemo svaku rolnicu žumancem i posipamo kristal šećerom. Kiflice mažemo smesom od umućenog jajeta i sira.
Vazdušaste kiflice se peku na 200 stepeni oko 25-30 minuta.
Slatke i slane kiflice za doručak - ko kakve voli!