Način pripreme
Biramo krupna, zdrava zrna gržđa.
Stavljamo ih u đevđir i pažljivo ih operemo.
Kada smo ih oprali, ostavljamo ih da se blago ocede, počinjemo da punimo tegle.
U ovom slučaju ja sam koristila belo i crno grožđe tako što sam u jedne tegle stavila samo belo, a u druge samo crno.
Možete da pomešate obe vrste u treču teglicu.
Punjenje teglice je po vašem ukusu, zato što neko voli manje voća, drugi vole više.
Stavljamo po 3 supene kašike šećera u svaku teglu i zalivamo vodom i zatežemo poklopcima.
Po želji za aromu u svaku teglu stavljamo po 1 komad rozetle.
Stavljamo veliku i duboku šerpu tako što dno obložimo krpom.
Ređamo kompote, sipamo vodu kako bi pokrila same tegle i stavljamo na ringlu.
Nakon što provri, ostavljamo 15 minuta i nakon toga skidamo kompot od belog i crnog grožđa.