Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Džigerica sa lukom i prazilukom u rerni

Džigerica sa lukom i prazilukom u rerni

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Džigerica sa lukom i prazilukom u rerni4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Brza đakonija od džigerice sa lukom i prazilukom u rerni - aroma će vas očarati"

Potrebni sastojci

  • svinska džigerica - 800 g
  • sveže mleko - 1, 5 šolja
  • praziluk - 3 struka
  • belo vino - 1/2 šolje
  • voda - 1/2 šolje
  • ulje - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite svinjsku džigericu i isecite je na kriške.

Stavite kriške džigerice u duboku posudu i prelijte ih svežim mlekom. Ostavite da odstoje tako oko 2 sata.

Isecite praziluk na kolutove, a glavicu luka na polumesece. Izvadite džigericu iz mleka i ocedite.

U posudu, u kojoj će se jelo peći, sipajte ulje i stavite kriške džigerice, odozgo sipajte dve vrste luka.

Sipajte vino u sve promešajte. Pecite ukusno meze u umereno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo.

Džigerica sa lukom i prazilukom u rerni je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: