Način pripreme
Operite i isecite svinjsku džigericu na krupne parčiće.
Posolite parčiće i uvaljajte ih u brašno.
Sipajte u posudu za pečenje oko 150 ml ulja i stavite parčiće džigerice u nju.
Stavite posudu u zagrejanu rernu i pecite džigericu na 220 stepeni oko 20 minuta.
Za to vreme u dubokoj posudi zagrejte 50 ml ulja i u njemu izdinstajte na sitno isečen praziluk.
Dodajte na rende narendanu šargarepu i dinstajte oko 5 minuta.
Stavite paradajz i sipajte crveno vino.
Pospite biberom i alevom paprikom, origanom. šećerom i solju po ukusu.
Sipajte oko 150 ml tople vode i dinstajte povrće oko 10 minuta.
Tako dobijenim sosom prelijte parčiće džigerice i kuvajte u rerni još oko 20 minuta na 220 stepeni.
Servirajte gotovu svinjsku džigericu sa prazilukom u rerni i sipajte čašu crvenog vina.
Nek vam je ukusno!
Komentari