Način pripreme
Skuvamo jedno pakovanje špageta zajedno sa kašičicom himalajske fine soli, kašičicom šarlana, kašičicom kurkume, pola kašičice đumbira u prahu i trećinom kašičice bibera! Sklanjamo sa ringle malo pre nego što su gotove.
Za to vreme u tiganj sa keramičkim nelepljivim dnom sipamo šarlan i dinstamo tikvicu, isečenu na male kocke i isečen beli luk.
Ubrzo u njih dodajemo sve povrće, isečeno na srednje velike parčiće (spanać, blitvu, lobodu i štir, mogu i da se iskidaju). Poklapamo tiganj ili velikom poklopcem ili okruglom posudom.
Nakon oko 10 minuta dodajemo zlatne poluskuvane špagete i mešamo veoma dobro, tako da se svi sastojci prepoznaju. Pežimo dok ne bude gotovo, još nekoliko minuta. Gotovo!
Po želji serviramo sa malo sveže ceđenog soka od limuna!
Jedinstvene zlatne špagete sa prolećnim zelenišem iz bašte. Zasićene boje, ukusa i arome! Radost za čula!
Čudesnog ukusa!