Način pripreme
Izmrviti kvasac i staviti u zagrejano mleko, dodati šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji par minuta dok kvasac na nadođe, pa dodati razmućena žumanca.
Brašno usuti u odgovarajuću posudu, uliti mlaku vodu, posoliti, dodati aktivirani kvasac, belanca i otopljen maslac. Malo maslaca ostaviti za premazivanje tepsije i buhtli pre pečenja.
Prekriti providnom prijanjajućom folijim i ostaviti da odstoji sat vremena.
Na pobrašnjenoj radnoj površini testo premesiti i rastanjitii u oblik pravougaonika. Iseći na 16 kvadrata i na svaki kvadrat staviti po komad čokolade. Svaki kvadrat lepo spojiti kako bi se testo zalepilo i formirati oblik loptice.
Maslacem koji je odvojen premazati tepsiju i poređati pripremljene loptice od testa. Ostaviti da odstoje 10 minuta. Za to vreme uključiti rernu i dobro je zagrejati.
Pripremljene buhtle premazati ostatkom maslaca i peći 30 minuta na 180 stepeni. Kada su pečene, izvaditi ih iz rerne i ostaviti da se kratko prohlade, pa dok su još mlake, posuti ih šećerom u prahu.
Buhtle sa čokoladnim nadevom servirati i poslužiti.
Savet: Na Vama je da izaberete hoćete li koristiti neku drugu čokoladu(belu ili mlečnu). Koristila sam čokoladu za kuvanje i fantastičnog su ukusa.
Prijatno!