Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Buhtle sa čokoladnim nadevom

Buhtle sa čokoladnim nadevom

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Buhtle sa čokoladnim nadevom
Fotografije: Veca
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
5
"Jedeš i ne brojiš - takve su ove buhtlice!"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • svež kvasac - 25 g
  • jaja - 2 komada
  • mleko - 150 ml
  • voda - 100 ml
  • so - 1 prstohvat
  • maslac - 100 g
  • šećer - 1 kašika
  • za nadev
  • čokolada za kuvanje - 150 g
  • i još
  • šećer u prahu - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrviti kvasac i staviti u zagrejano mleko, dodati šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji par minuta dok kvasac na nadođe, pa dodati razmućena žumanca.

Brašno usuti u odgovarajuću posudu, uliti mlaku vodu, posoliti, dodati aktivirani kvasac, belanca i otopljen maslac. Malo maslaca ostaviti za premazivanje tepsije i buhtli pre pečenja.

Prekriti providnom prijanjajućom folijim i ostaviti da odstoji sat vremena.

Na pobrašnjenoj radnoj površini testo premesiti i rastanjitii u oblik pravougaonika. Iseći na 16 kvadrata i na svaki kvadrat staviti po komad čokolade. Svaki kvadrat lepo spojiti kako bi se testo zalepilo i formirati oblik loptice.

Maslacem koji je odvojen premazati tepsiju i poređati pripremljene loptice od testa. Ostaviti da odstoje 10 minuta. Za to vreme uključiti rernu i dobro je zagrejati.

Pripremljene buhtle premazati ostatkom maslaca i peći 30 minuta na 180 stepeni. Kada su pečene, izvaditi ih iz rerne i ostaviti da se kratko prohlade, pa dok su još mlake, posuti ih šećerom u prahu.

Buhtle sa čokoladnim nadevom servirati i poslužiti.

Savet: Na Vama je da izaberete hoćete li koristiti neku drugu čokoladu(belu ili mlečnu). Koristila sam čokoladu za kuvanje i fantastičnog su ukusa.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: