Način pripreme
Počnite sa pripremanjem čokoladnog nadeva za ovaj kolač od lisnatog testa.
Izrendajte ili sameljite crnu čokoladu kako bi se pretvorila u fini prah.
Posebno u blender ubacite keksiće i bademe koji takođe treba da se pretvore u brašno.
Umutite maslac sa šećerom i kada se formira homogen krem, razbijte jaje.
Uz neprestano mućenje dodajte prezle, čokoladu i mlevene bademe i keksiće.
Od lisnatog testa isecite krug sa prečnikom kalupa u kojem ćete peći. Moj je 22 cm, ali može da se koristi veći i da se poveća količina testa i nadeva.
Obložite tepsiju papirom za pečenje i stavite isečeni tanki krug lisnatog testa. Na njega poređajte veoma fino iseckane komadiće jabuke, ostavljajući otprilike 1 cm od krajeva prazan. Pospite s malo limunovog soka. Prazne krajeve namažite žumancem.
Sipajte i izravnajte gusti čokoladni krem - nadev i odozgo pokrijte trakicama ostalog lisnatog testa pazeći da se krajevi dobro zalepe za rubove namazane žumancem.
Same trake za pokrivanje takođe namažite žumancem i pospite šećerom.
Pecite kolač sa kremom u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 20-25 minuta ili dok se ne dobije prijatna zlatkasta boja.
Ostavite da se ohladi pe nego što izvadite iz kalupa aromatični kolač od lisnatog testa i isecite.
Po želji pospite šećerom u prahu.
Veoma jednostavan i strašno ukusan kolač od lisnatog testa sa jabukama i čokoladnim nadevom!
Neka vam je slatko!