Način pripreme
Pripremu buhtli započinjemo tako što u mlako mleko stavimo suvi kvasac i 2 kašičice šećera, promešamo lepo i poklopimo, ostavimo da kvasac krene da radi svoje nekih 5-10 minuta.
U posudu za mešnju sipamo žumance, celo jaje, so, vanilin šećer, 100 g otopljenog maslaca, šećer, rendanu koru limuna, sve umešamo kašikom. U tu dobijenu smesu sam lagano dodala nadošli kvasac i počela da stavljam brašno malo po malo (možete ga prosejavati da ne bi upala velika količina odjednom i da kvasac ne bi pao).
Kašikom mešamo sve sastojke pažljivo dodajući i dalje brašno. Tačno sam utrošila 1kg brašna. Posle mešanja kašikom malo ga doradimo ručno.
Dobila sam mekano testo, pomalo lepljivo, ali oblika lopte (možda će se činiti da je potrebno još brašna, ali ne, baš treba testo da bude meko).
Prekrila sam posudu providnom folijom (nisam stavljala foliju na testo, već na posudu) i tako zapakovano ostavila na toplom 1h.
Odvojiti loptice tezine oko 6o g. Rastanjiti testo u oblik pravugaonika, namazati i saviti. Premazati maslacem i tako pripremljene odstoje jos 30 minuta.
Rernu zagrejemo na 200 stepeni, pa je prilikom ubacivanja buhtli smanjimo na 180 stepeni. Buhtle sam pekla 30 minuta. Od ove količine sam dobila 32 buhtlice.
Pečene buhtle ostavimo pokrivene krpom da se prohlade, potom ih izvučemo iz pleha i pospemo prah šećerom.