Način pripreme
Ovaj slatki galet je sa preostalim kvasom, ali sam napisla i recept za obično testo za galet.
U posudu planetarnog miksera stavite preostali kvas, dodajte brašno, jaje, šećer, iseckan hladni kravlji maslac, vanilu, prstohvat soli.
Sipajte vodu i limunov sok. Uključite mikser na najniži stepen i umesite ne mnogo tvrdo testo.
Umešeno testo uvijte u komad najlona i stavite u frižider na sat vremena.
Razvijte ohlađeno testo na komadu papira za pečenje, blago nabrašnjenom u krug s prečnikom od 35-40 cm.
Namažite ga slatkom od smokava i poređajte po želji komade smokava.
Presavijte testo u lepe nabore. Namažite svežim mlekom i pospite orašastim plodovima po vašem izboru. Ovde su lešnici.
Pecite galet na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni otprilike 35 minuta ili dok se ne dobije prijatna boja.
Sačekajte da se u potpunosti ohladi pre nego što isečete!
Neka vam je slatko!