Način pripreme
Prva kora od kremića je keks kora. Keks se izmrvi sa prethodno istopljenim maslacem.
Keks se izmrve u secku, ukoliko ga imate. Pomeša se i dobijaju se mrve od maslaca koje se ređaju u oblik kore, debeljine prema vašim preferencijama.
Sledi kakao krem. Mutite slatku pavlaku mikserom dok se ne dobije gusta smesa. Dodajete obe kašike tečne čokolade i mešate. Stavljate je iznad keks kore.
Nastavljate sa belim kremom. Kuvate kondenzovano mleko cela 2 sata. Kuvate ga u šerpi sa vodom do srednje etikete konzerve sa kondenzovanim mlekom.
Dok čekate da se skuva, mešate ga s vremena na vreme. Mutite maskarpone sir mikserom dok se ne dobije gusta tečna smesa. Kada su obe gotove, izmešate ih zajedno u jendoj posudi. Ređate ih iznad kakao kore i nastavljate.
Pripremite sirup od malina za voćne kremiće. U mom slučaju je sa malinama, možete da probate i sa drugim sličnim voćem koje sam gore u receptu napisala. Uzimate jednu veću cediljku za krupnije proizvode.
Gnječite voće dok dole u posudi ne ostane sok, a u cediljki odozgo semenke i krupni komadi malina. Pomešajte ih i stavljajte jednu čašu šećera.
Ređajte kore: keksiće, kakao krem, sirup od malina, beli krem, izmrvljene keksiće odozgo za ukras.
Po vašoj želji stavljate malo izlomljene čokolade za raskoš. Moji šareni kremići su najpreporučljiviji za jelo nakon dva dana od pripreme.