Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći file sa parmezanom i dinstanim povrćem

Pileći file sa parmezanom i dinstanim povrćem

Pileći file sa parmezanom i dinstanim povrćem
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Ima li boljeg kraja nedelje od jedne porodične večera sa pilećim fileom i dinstanim povrćem"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 650 g /3 komada/
  • pečurke - 250 g
  • brokoli - 450 g
  • mladi luk - 48 g
  • šargarepe - 150 g
  • beli luk - 7 g
  • parmezan - 50 g
  • maslac - 50 g
  • crni biber - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 2 prstohvata
  • čubar - 2 prstohvata
  • ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pile od kožica, operite ga i posušite.

U posudu stavite ulje i začine i izmešajte. Pomoću četke namažite filete sa obe strane i poređajte ih na tanjir.

Pokrijte ih kuhinjskom folijom i ostavite u frižideru da odmori.

Operite pečurke i isecite ih na četiri dela. Šargarepe isecite na kriškice, mladi luk usitnite. ZAgrejte maslac u tiganju i dodajte beli luk, iseckan na kriškice, pečurke, luk i šargarepe i ostavite da se dinsta.

Nakon toga dodajte brokoli, začinite po ukusu i kuvajte poklopljeno dok povrće ne bude gotovo.

Izvadite pileće meso iz frižidera i poređajte ga u prethodno pripremljene listove aluminijumske folije.

Nalepite parmezan na svaki file i dodajte po nekoliko komadića maslaca.

Uvijte svaki list tako da pokrije pileće filee, i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C otprilike 35 minuta.

Nakon toga izvadite iz rerne, otvorite foliju i pecite još 7-8 minuta.

Poslužite sa povrćem.

Neka vam je slatko sa ovim pilećim fileom sa parmezanom i dinstanim povrćem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: