Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Mlečni omlet sa kobasicom

Mlečni omlet sa kobasicom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Mlečni omlet sa kobasicom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Sjajan omlet sa kobasicom koji možemo jesti čak i za doručak"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • kobasica - 30 g
  • sir - 1/2 šoljice
  • maslac - 1 supena kašika
  • crni biber
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu razbijemo jaja i dobro ih izmašamo.

U njih dodajemo prašak za pecivo i mešamo dok ne nabubri.

Dodajemo mleko u smesu od jaja i so po ukusu.

Sve ovo veoma dobro izmešamo.

Stavljamo tiganj na umerenu vatru i ostavljamo da se zagreje.

Stavljamo maslac i kada se istopi, sipamo smesu od jaja.

Sačekamo nekoliko minuta da se ispeče sočni omlet i u sredinu stavljamo kobasicu i sir.

Posipamo s malo crnog bibera za ukus i solju.

Zavrtimo sa jedne strane, a zatim i sa druge.

Ostavljamo tako na otprilike 5-6 minuta i vadimo mlečni omlet sa kobasicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: