Seoski kravlji sir

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Seoski kravlji sir
Fotografije: N.Akifova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Kuvanje
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"Ako vam je bitan kvalitet i ukus proizvoda koje svakodnevno konzumirate, probajte da pirpremite ovaj domaći kravlji sir"

Potrebni sastojci

  • kravlje mleko - 5 litara
  • kvasac za sir - 35 kapljica
  • kiselo mleko - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Jedan tradicionalan i uspešan recept za domaći sir.

Uzimamo jednu veliku šerpu, stavljamo unutra sveže kravlje mleko i zagrejemo do 35 stepeni.

U malu posudu stavljamo 5 supenih kašika kiselog mleka, i kvasac za sir - 35 kapljica, dobro izmešamo, sipamo smesu unutra u zagrejano mleko, ponovo mešamo.

Mleko se pojača nakon 15 minuta i tako ostavljamo na otprilike sat vremena da se stvrdne.

Isečemo sir lagano nožem na male kockice i ostavljamo da odstoji na još 30 minuta.

Sipamo sir u čistu gazu i stavljamo u đevđir, dobro pritisnemo i ostavljamo na otprilike 5 sati da se voda dobro iscedi.

Posle možete da posolite ili da konzumirate bez soli - takođe je veoma ukusno.

Seoski kravlji sir je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: