Pohovan kravlji sir

18/09/2018
"Najvoljenije meze - prženi krompir i pohovani kačkavalj imaju ozbiljnog konkurenta - ove pohovane sireve "
Priprema5 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno10 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 700
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kravlji sir - 250 - 300 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 4 - 5 supenih kašika
  • prezle - 4 - 5 supenih kašika
  • biber - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Sir isečemo na komade, gledamo da ne budu mnogo debeli.

U posudi razbijemo jaja i lepo ih umutimo žicom. U drugu posudu stavljamo brašno i u treću posudu - prezle i dva prstohvata aleve paprie, lepo promešamo.

Ugrevamo ulje u tiganju. Uzimamo jedan sir i potopimo ga u brašno, u jaja i u prezle sa biberom. Ponavljamo tri puta i stavljamo u tiganj.

Ovako uradimo sa celom količinom sira.

Pržimo dok ne porumeni.

Sir je odlično meze za rakiju i pivo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar