Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Marinirani sir

Marinirani sir

VeselinaVeselina
Inovator
139471k
Marinirani sir
Fotografije: Veselina
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
3
"Imamo ideju kako da pripremimo odlično meze i žurimo da to podelimo sa vama"

Potrebni sastojci

  • sir - 300 g
  • maslinovo ulje - ekstra virgin
  • ruzmarin - 1 šaka, svež
  • bosiljak - 1 šaka, svež
  • biber - 3 prstohvata
  • ljuta aleva paprika - ½ kašičice
  • kora od limuna - od ¼ limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo sir na kockice prečnika 2 cm sa 2 cm. Koristimo tvrdi sir. Operemo 2 tegle od 300 g i 1 teglu od 260 g. Iskidamo svež bosiljak listić po lisitć.

Iglice svežeg ruzmarina delimo na 1 celu grančicu.

Za tri tegle je potrebna oko šaka svežeg ruzmarina i prstohvat svežih listova bosiljka. U 1 teglu stavljamo dno 3 kockice sira. Nakon toga list bosiljka i iglice ruzmarina. Operemo limun. ¼ kore sečem na tanke ivice. Stavljamo koru od limuna.

Nakon toga ponovo kockica sira i ređamo tako dok ne popunimo teglu. Stavljamo gde možemo, ne pritiskamo da se ne izgnječi sir. Na kraju stavljamo prstohvat bibera. Tako radimo i sa druge dve tegle. ½ kašičice aleve paprike rasporedimo u tegle ravnomerno. Na kraju sipamo skoro do vrha maslinovo ulje.

Operemo poklopce i dobro zatvaramo. Promućkamo tegle. Stavljamo marinirani sir u frižider na 5 dana. Posle konzumiramo. Meni se lično dopada sa prepečenim crnim hlebom i svežim pardajzom. To je to!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: