Način pripreme
Pileće meso se očisti od preostalih pera, opere se i iseče na porcije (ako su celi pileći bataci, podele se na batak i karabatak).
Ulje se zagreva u tiganju i piletina se zaprži na umerenoj ringli 4-5 minuta, pri čemu se okreće. Prebacuje se u posudu za pečenje, posipa se mlevenim biberom, solju.
U istom tiganju se zaprži luk isečen na sitno 2-3 minuta. Dodaje se na sitno isečena šargarepa, paprika i beli luk.
Dodaje se prethodno opran i od vode oceđen pirinač. Zaprži se, dok ne postane prozračan, nakon čega se dodaju tri šolje vruće vode, meša se i posipa se trećinom usitnjenog peršuna.
Pirinač se prebacuje u posudu za pečenje, pri čemu se odozgo raspoređuju bataci.
Posuda sa piletinom s pirinčem se prebacuje u zagrejanu rernu na 180 stepeni na srednju rešetku.
Moja uspešna piletina sa pirinčem se peče oko 45-50 minuta ili dok jelo ne bude gotovo.
Prijatno!