Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pirinač u Rerni»Piletina sa pirinčem i kurkumom

Piletina sa pirinčem i kurkumom

Nadq IvanovaNadq Ivanova
Početnik
11
Piletina sa pirinčem i kurkumom
Fotografije: Anonymous
1 / 2
06/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ako se pitate šta tačno da pripremite sa pilećim fileom, mi imamo jednu ideju koja će vam se mnogo dopasti"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 1 kom. grudi
  • pirinač - 1 šolja
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • ulje
  • biber
  • so
  • kurkuma
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite pileće grudi da se kuvaju dok ne budu skoro gotove, u početku skidajte penu, a nakon toga dodajte 1 glavicu iseckanog luka, zrna bibera i posolite.

Drugu glavicu luka iseckajte i propržite u tiganju sa više ulja, zato što pirinač upija masnoću. Sa lukom propržite i iseckanu šargarepu (veću).

Sipajte prethodno opran pirinač i mešajte dok se i on ne proprži. Pred kraj dodajte kurkumu i kratko promešajte.

Prebacite pirinač, pileće grudi odozgo i dodajte od pilećeg bujona, odgovarajuču količinu za pirinač. So je po ukusu, možete dodati i mleveni biber.

Pecite piletinu sa pirinčem u umerenoj rerni.

Videćete da je gotovo kad pirinač potpuno omekša i kad upije tečnost. Prilikom serviranja pospite jelo peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: