Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Moja uspešna piletina sa pirinčem

Moja uspešna piletina sa pirinčem

ZoriZori
Guru
8932865k
Moja uspešna piletina sa pirinčem
Fotografije: Zori
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Piletina sa pirinčem je prava klasika, koju svako može da spremi, jer je jednostavno"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 700 g (bataci, krilca ili celo pile)
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 - 2 komada, usitnjena
  • paprika - 1 komad
  • beli luk - 1 - 2 čena, ustinjen
  • pirinač - 1 šolja
  • biber - kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 1 šolja
  • voda - 3 šolje, vruća
  • peršun - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso se očisti od preostalih pera, opere se i iseče na porcije (ako su celi pileći bataci, podele se na batak i karabatak).

Ulje se zagreva u tiganju i piletina se zaprži na umerenoj ringli 4-5 minuta, pri čemu se okreće. Prebacuje se u posudu za pečenje, posipa se mlevenim biberom, solju.

U istom tiganju se zaprži luk isečen na sitno 2-3 minuta. Dodaje se na sitno isečena šargarepa, paprika i beli luk.

Dodaje se prethodno opran i od vode oceđen pirinač. Zaprži se, dok ne postane prozračan, nakon čega se dodaju tri šolje vruće vode, meša se i posipa se trećinom usitnjenog peršuna.

Pirinač se prebacuje u posudu za pečenje, pri čemu se odozgo raspoređuju bataci.

Posuda sa piletinom s pirinčem se prebacuje u zagrejanu rernu na 180 stepeni na srednju rešetku.

Moja uspešna piletina sa pirinčem se peče oko 45-50 minuta ili dok jelo ne bude gotovo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: