Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Sutlijaš»Žito sa bundevom, cimetom i orasima

Žito sa bundevom, cimetom i orasima

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661215k177
Žito sa bundevom, cimetom i orasima
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 2
16/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Jedite, dok je toplo žito od bundeve sa orasima i cimetom"

Potrebni sastojci

  • žito - 400 g (mrvljena pšenica)
  • bundeva - 2 šolje, isečena na kocke
  • smeđi šećer - 5 - 6 kašika, muskovado
  • cimet - 1 kašičica, ravna
  • orasi - 1 - 2 šake, krupno izmrvljeni
  • voda - oko 1 litar/1, 2 litra
* merne jedinice

Način pripreme

U slučaju da smo natopili žito tokom noći, možemo da ga kuvamo istovremeno sa bundevom isečenom na srednje sitne kocke, a ako ne - prvo stavljamo mrvljenu pšenicu i nakon izvesnog vremena bundevu.

Kuvamo dok ne bude gotovo oko 20 minuta. Začinjavamo braon šećerom, cimetom u namrvljenim orasima i promešamo.

Sipamo u porcije (dobija se 8 malih ili 6 običnih procija), a najukusnije je da se servira toplo. Sjajno žito sa orasima i cimetom i jesenjim ukusom bundeve!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: