Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Baklava sa cimetom, orasima i maslacem

Baklava sa cimetom, orasima i maslacem

Vanya BlagoevaVanya Blagoeva
Kuvar
7921209
Baklava sa cimetom, orasima i maslacem
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Ukusna baklava sa ukusom cimeta i još nečim."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 2 pakovanja, fine
  • maslac - 400 - 500 g kravljeg ili ulja
  • Za nadev
  • orasi - 200 g
  • šećer - 100 g
  • cimet - 50 g
  • Za sirup
  • šećer - 1 kg
  • voda - 1 l
  • kora od limuna - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Jedno pakovanje kora stavite u nauljeni pleh, svaku koru premažite isstopljenim maslacem ili vrelim uljem. Na njih stavite pripremljeni nadev od mlevenih oraha, šećera i cimeta i na to stavimo drugo pakovanje kora, ponovo svaku premazujući istopljenim maslacem ili vrelim uljem.

Gotovu baklavu isecite na komade, premažite istopljenim maslacem ili vrelim uljem i pecite u umerenoj rerni.

Kada je baklava gotova, ostavite je da odstoji 12-15 sati i prelijte je sirupom pripremljenim od šećera, vode i limunske kiseline. Sirup treba da bude još vruć, a baklava hladna.

Kuvajte sirup dok ne provri i dok se šećer dobro rastvori, oko 5 minuta.

Pogledajte i kako da napravite ukusnu baklavu sa nadevom od keksa ili omiljenu baklavu za Novu godinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: