Način pripreme
Veče pre pripreme torte potopiti sirovi indijski orah u vodu toliko da prelije celu količinu, ostaviti na hladnom mestu. Sutradan procediti, oprati i dobro osušiti na ubrusu ili krpi omekšali indijski orah.
Zatim krenuti sa spremanjem prvog dela torte. Za to je potrebno potopiti na par minuta celokupnu količinu urmi bez koštica. Kada malo omekšaju procediti ih i ostaviti vodu u kojoj su stajale ako vam u pripremi bude trebalo.
U blender ili secko staviti takve urme, badem i lešnik, i 30 g kokosovog ulja i sve sjediniti. Smesa treba da bude blago lepljiva. Ako je suvlja možete dodati malo vode u kojoj su stajale urme.
Oblikovati kao koru u okrugli pleh prečnika 20cm, moj je malo veći ali je bolje kada je manji pa dobijete višu tortu, i staviti u frižider dok pravite sledeći sloj.
Čitavu količinu omekšalog indijskog oraha podeliti na dva dela, po 150 g. U jedan deo staviti 50 g meda ili agavinog sirupa, 30 g kokosovog ulja, 80 g kokosovog mleka i 100 g kokosovog brašna, i u blenderu ili secku obraditi sa pauzama dok se ne dobije kremasta struktura.
Staviti preko kore pa ponovo ostaviti u frižider.
Drugi deo indijskog oraha staviti u blender i dodati mu 90 g meda, 30 g kokosovog ulja, kašičicu ekstrata vanile, sok pola limuna, i kokosovo mleko 60 g. Na kraju dodati i 100 g izabranog voća-moje je borovnica.
Miksati takođe dok se ne dobije kremasta smesa i preliti preko prethodnog sloja. Tortu možete ukrasiti voćem, orašastim voćem ili čokoladnim kapljicama.
Prijatno uz sirovu torta sa voćem!