Čokoladna torta sa voćem

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
246551k71
Čokoladna torta sa voćem
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 6
13/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
12
"Znate li onaj recept u kome je čokolada srela voće i rekla - da li želite da napravimo tortu?"

Potrebni sastojci

  • gotove kore - 1 pakovanje
  • banane - 2 komada
  • jagode - 400 g
  • za krem
  • slatka pavlaka - 400 g
  • maskarpone - 400 g
  • tečna čokolada - 200 g + još 100 za garniranje torte
  • maslac - 30 g
  • čokoladni liker - 50 ml (po izboru)
* merne jedinice

Način pripreme

Kore za tortu po želji mogu da se preliju blago - u slučaju da žurite da konzumirate tortu. Kad od stoji bar 12 sati to nije neophodno.

Za pravljenje krema umutite ohlađenu slatku pavlaku mikserom dok ne bude vazdušasta. Dodajte maskarpone i tečnu čokoladu po etapama.

Čokladni liker može biti vaše omiljene marke (bejlis, pinja kolada, mocart gold itd.) njega dodajte na kraju mućenja.

Dobijeni krem raspodelite približno na tri dela.

Tečnu čokoladu za garniranje zagrejte sasvim blago u mikrotalasnoj zajedno sa maslacem i promešajte, dok se ne razlije homogeno.

Stavite jendu koru u kalup za tortu sa prstenom koji se skida. Namažite kremom. Isecite jednu bananu na tanke kolutove i rasporedite odozgo.

Prelijte sa malo tečne čokolade i stavite drugu koru - slede opet kolutovi banane i tečna čokolada.

Nakon što postavite treću, poslednju koru namažite kremom ravnomerno. Možete da koristite poslastičarski češalj.

Izaberite jagode jednake veličine za vašu čokoladnu tortu sa voćem. Operite i ocedite od vode. Nemojte im odstranjivati drškice. Svaku isecite na polovine i poređajte ih u krug.

Garnirajte sa čokoladom i ostavite čokoladnu tortu da odleži na hladnom. Odstranite pokretni prsten, pre nego što je isečete.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
42
30
20
10
Oceni: