Način pripreme
U posudu blendera stavljamo oljuštene dve banane, ječmene pahuljice, kakao i lešnik. Blendamo. Dobija se lepljiva smesa u mrvama. To je za kore.
Za krem:
Najpre treba da potopimo u posudici želatin u malo (50 ml) hladne vode. Kada nabubri, stavljamo posudicu na 10-12 sekundi u mikrotalasnu da se želatin istopi.
U odgovarajućoj posudi pomešamo sitni sir, kiselo mleko i med. Mešamo dok se ne dobije homogenizovana sjesa. Uz neprestano mešanje dodajemo i tečni želatin.
Oljuštimo kivi i jabuku i naseckamo na tanke kriškice.
U mali kalup za torte (18 cm) sa padajućim dnom stavljamo polovinu smese za koru. Kašikom ravnomerno raspoređujemo i lagano pritiskamo.
Na koru nanosimo polovinu krema i polovinu naseckanog voća.
Odozgo raspoređujemo ostali deo smese sa ječmenim pahuljicama, ostalo voće i krem za tortu.
Vrh torte sa ječmenim pahuljicama i voćem posipamo izmrvljenim zrnima kakaa.
Sirovu tortu stavljamo na hladno mesto na barem 12 sati.
Prilikom serviranja sirovu voćnu tortu sa ječmenim pahuljicama po želji dekorišemo šumskim voćem.
Neka vam je slatko!