Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Letnji garnirung za 15 minuta

Letnji garnirung za 15 minuta

Letnji garnirung za 15 minuta
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Čak i da nije leto, mi ipak pravimo ovaj ukusni garnirung od pečuraka i paradajza"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 250 g
  • paradajz - 4 komada, veliki
  • ulje - 1 kašičica
  • so - 2 prstohvata
  • beli luk - 2 čena
  • bosiljak - 2 prstohvata, sušeni
  • crni biber - 2 prstohvata, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulimo paradajz i krupno ga isečemo.

Iseckamo pečurke.

Istucamo beli luk.

U širokom teflonskom tiganju zagrejemo ulje i na njemu propržimo pečurke na 2 minute.

Nakon toga dodajemo beli luk i nastavljamo da pržimo još 3 minute.

Cedimo iseckani paradajz od soka koji su pustili i sipamo ih u tiganj. Posolimo.

Ne mešamo, već samo protresemo.

Pržimo još 10 minuta i sklanjamo.

Cilj je da se paradajz blago proprži u širokom tiganju, tako što se tako ne razvodnjavaju, već tečnost lakše isparava.

Sipamo gotov letnji garnirung u tanjiriće i odozgo posipamo bosiljkom i crnim biberom.

Nadamo se da će vam se dopasti ovaj letnji garnirung za 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: