Način pripreme
Količine namirnica su date orijentaciono, što se tiče količine, jer to zavisi od vaših individualnih želja i potreba, kada pripremate ovu poslasticu. Možete da koristite i neutralnu pavlaku, pa da sami određujete količinu šećera (smeđeg).
Za krem sa slike korišćen je neslani domaći sitni sir. Krem može da se jede u posudicama, ali i da se koristi kao krem za tortu.
U posudi umutite slatku pavlaku mikserom dok ne bude polugotova, a zatim, bez prekidanja mućenja, dodajte šećer, kasnije kiselu pavlaku kašikom i na kraju sitni sir (izmrvljen).
Od vas zavisi da li ćete ostaviti sitni sir u većim ili manjim komadima, a ako želite gladak krem, jednostavno nastavite sa mućenjem na velikoj brzini.
Prema želji, možete da dodate vanilu ili muskatni oraščić.
Sigurno je da vam čudno zvuči, ali krem je izuzetno ukusan i lagano ljut (čudno, zar ne? ).
Sipajte ga u male posude, a možete da napravite kombinaciju i da polovini krema dodate kakao i dobijete dvobojni krem.