Krem za 15 minuta

Maria B.Maria B.
Početnik
16
Krem za 15 minuta
Fotografije: Maria B.
1 / 2
20/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
6
"Hoćete li uspeti da odolite izazovu i da pripremite raskošni krem samo za 15 minuta"

Potrebni sastojci

  • kisela pavlaka - oko 200 g
  • slatka pavlaka - oko 200 g
  • krem sir - oko 300 g ili nesoljeni sitni sir ili maskarpone ili rikota
  • vanila
  • kakao
  • muskatni oraščić
* merne jedinice

Način pripreme

Količine namirnica su date orijentaciono, što se tiče količine, jer to zavisi od vaših individualnih želja i potreba, kada pripremate ovu poslasticu. Možete da koristite i neutralnu pavlaku, pa da sami određujete količinu šećera (smeđeg).

Za krem sa slike korišćen je neslani domaći sitni sir. Krem može da se jede u posudicama, ali i da se koristi kao krem za tortu.

U posudi umutite slatku pavlaku mikserom dok ne bude polugotova, a zatim, bez prekidanja mućenja, dodajte šećer, kasnije kiselu pavlaku kašikom i na kraju sitni sir (izmrvljen).

Od vas zavisi da li ćete ostaviti sitni sir u većim ili manjim komadima, a ako želite gladak krem, jednostavno nastavite sa mućenjem na velikoj brzini.

Prema želji, možete da dodate vanilu ili muskatni oraščić.

Sigurno je da vam čudno zvuči, ali krem je izuzetno ukusan i lagano ljut (čudno, zar ne? ).

Sipajte ga u male posude, a možete da napravite kombinaciju i da polovini krema dodate kakao i dobijete dvobojni krem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: