Način pripreme
Šnicle od svinjskog vrata marinirajte sa narendanim sastojcima i ostavite u frižideru jednu noć.
Zapecite na gril tiganju po dva minuta sa svake strana ili dok blago ne porumeni, nakon čega ređate u posudu za pečenje.
Isecite luk na polumesece i rasporedite ga ispod i preko šnicli.
Dodajte nekoliko sušenih šljiva. Sipajte jednu šolju piva i jednu šolju vode, maslinovo ulje i začine po vašem ukusu.
Uvijte folijom i ostavite u rernu na 200 stepeni sat i po vremena.
Kada sklonite foliju, ostavite sos da vri i da se zgusne.
Šnicle se okreću nekoliko puta.
Dobro je, kada ih odvojete, da uključite da se rerna greje samo odozdo.
Nakon oko pola sata sos je skoro uvreo, postao je gust i izuzetno zasićenog ukusa.
Krhke i sočne šnicle sa suvim šljivama nestaju za sekund.