Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Krhke i sočne šnicle sa suvim šljivama

Krhke i sočne šnicle sa suvim šljivama

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
139372k33
Krhke i sočne šnicle sa suvim šljivama
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 4
23/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
4
"Šljive će dati blagu slatkoću ovim krhkim i toliko sočnim šniclama"

Potrebni sastojci

  • šnicle od vrata - oko 1 kg
  • luk - 2 velike glavice
  • suva šljive - 8 komada
  • pivo - 1 šolja
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • Za mariniranje
  • sok od nara - 1 kašika
  • soja sos - 3 kašika
  • senf - 1 kašičica
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle od svinjskog vrata marinirajte sa narendanim sastojcima i ostavite u frižideru jednu noć.

Zapecite na gril tiganju po dva minuta sa svake strana ili dok blago ne porumeni, nakon čega ređate u posudu za pečenje.

Isecite luk na polumesece i rasporedite ga ispod i preko šnicli.

Dodajte nekoliko sušenih šljiva. Sipajte jednu šolju piva i jednu šolju vode, maslinovo ulje i začine po vašem ukusu.

Uvijte folijom i ostavite u rernu na 200 stepeni sat i po vremena.

Kada sklonite foliju, ostavite sos da vri i da se zgusne.

Šnicle se okreću nekoliko puta.

Dobro je, kada ih odvojete, da uključite da se rerna greje samo odozdo.

Nakon oko pola sata sos je skoro uvreo, postao je gust i izuzetno zasićenog ukusa.

Krhke i sočne šnicle sa suvim šljivama nestaju za sekund.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: