Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Jedinstvene sočne šnicle sa sirom

Jedinstvene sočne šnicle sa sirom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Jedinstvene sočne šnicle sa sirom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Šok recept!!! Ove šnicle su pravi izazov za ljubitelje mesa. Mi već trčimo po još mesa u prodavnicu, vidite zašto."

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, vrat, kotlet ili file
  • sveže mleko - 500 ml
  • luk - 1 glavica, crni
  • biber - 1 kašičica
  • so
  • kumin - 1/2 kašičice
  • topljeni sir - 200 g, za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na šnicle, stavite u kesu i istucajte, da ih istanjite. Očistite i isecite manju glavicu crnog luka na sitno.

U posudu sipajte mleko, stavite luk, začinite s malo bibera i kumina i stavite šnicle. Prekrijte i ostavite u frižideru da se mariniraju nekoliko sati, povremeno ih okrećete, tako da se svaka šncila dobro marinira.

Pre pečenja izvadite meso, ocedite od tečnosti i sklonite ostatke luka koji su se polepili po mesu. Ostvite šnicle u tanjiru 30 minuta na sobnoj temperaturi. Pospite svaku šniclu krupno mlevenim biberom, solju i sa malo kumina. Rukom utrljajte meso, tako da se začini nabiju u meso.

Uzmite topljeni sir i namažite njim svako parče mesa, ali samo s jedne strane. Uzmite kesu za pečenje i stavite u nju šnicle, zavežite i stavite u posudu za pečenje.

Dinstajte meso na 180 stepeni 45 minuta, nakon toga izvadite posudu, odsecite kesu i blago je otvorite, teko toliko da se otkrije meso. Vratite posudu u rernu da se zapeče i da meso dobije prijatnu boju, oko 10-15 minuta.

Za ljubitelje pikantog ukusa možete da začinite šnicle pre pečenje prstohvatom ljute aleve paprike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: