Način pripreme
Isecite meso na šnicle, stavite u kesu i istucajte, da ih istanjite. Očistite i isecite manju glavicu crnog luka na sitno.
U posudu sipajte mleko, stavite luk, začinite s malo bibera i kumina i stavite šnicle. Prekrijte i ostavite u frižideru da se mariniraju nekoliko sati, povremeno ih okrećete, tako da se svaka šncila dobro marinira.
Pre pečenja izvadite meso, ocedite od tečnosti i sklonite ostatke luka koji su se polepili po mesu. Ostvite šnicle u tanjiru 30 minuta na sobnoj temperaturi. Pospite svaku šniclu krupno mlevenim biberom, solju i sa malo kumina. Rukom utrljajte meso, tako da se začini nabiju u meso.
Uzmite topljeni sir i namažite njim svako parče mesa, ali samo s jedne strane. Uzmite kesu za pečenje i stavite u nju šnicle, zavežite i stavite u posudu za pečenje.
Dinstajte meso na 180 stepeni 45 minuta, nakon toga izvadite posudu, odsecite kesu i blago je otvorite, teko toliko da se otkrije meso. Vratite posudu u rernu da se zapeče i da meso dobije prijatnu boju, oko 10-15 minuta.
Za ljubitelje pikantog ukusa možete da začinite šnicle pre pečenje prstohvatom ljute aleve paprike.