Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Jela u đuvečari»Pirinač sa suvim šljivama u đuvečari

Pirinač sa suvim šljivama u đuvečari

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pirinač sa suvim šljivama u đuvečari
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Aromatičan postan pirinač sa suvim šljivama, čiji ćete ukus pamtiti dugo nakon što ga pojedete"

Potrebni sastojci

  • pirinač - oko 200 g
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 3 - 4 komada, zelene i crvene
  • paradajz pire - 2 kašike
  • suve šljive - 15 komada
  • so
  • biber
  • čubar
  • peršun
  • bujon - oko 600 ml (pileći ili od povrća)
  • kačkavalj - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

U malo masnoće zapržite luk i paprike. Dodajte pirinač i nakon 1-2 minuta dodajte pire i začine.

Nalijte bujon i dodajte šljive. Ostavite jelo da provri. Nakon što provri nekoliko minuta, sklonite ga sa ringle i rasporedite u đuvečare.

Pecite na 200 stepeni oko 15 minuta, ili dok pirinač ne bude gotov. Izvadite i svaku đuvečaru pospite narendanim kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: