Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani kačkavalj»Hrskace loptice od kačkavalja

Hrskace loptice od kačkavalja

Gabriela TsulinGabriela Tsulin
Šegrt
49569
Hrskace loptice od kačkavalja
Fotografije: Gabriela Tsulin
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Servirajte ove hrskave loptice od kačkavalja kao meze po želji sa sosom od luka"

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 300 g, farmerski
  • panko prezle - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • suncokretovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Narendajte kačkavalj na krupno rende. Nakon toga ga stavite u duboku posudu zajedno sa panko prezlama i jajima.

Promešajte dobro dok se ne dobije homogena smesa.

Od smese oformite loptice jednake veličine.

Poređajte loptice u tanjir.

Stavite tanjir u zamrzivač na 30 minuta, da loptice mogu da se stegnu.

Nakon toga zagrejte suncokretovo ulje i dubokoj posudi.

Pržite loptice kratko, okrećući ih da se zaprže sa obe strane.

Nakon toga izvadite pohovani kačkavalj na kuhinjski ubrus, da se ocedi od suvišne masnoće.

Servirajte pivsko/vinsko meze sa sosom od luka po želji.

Prijatno uz ove hrskave loptice od kačkavalja!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: