Način pripreme
Smesa za loptice se pravi posebno.
Sitno se izrenda kačkavalj i u njega se dodaju 4 ravne supene kašike brašna. Umutite jedno jaje i dodajte u kačkavalj.
Stavite jednu kašičicu praška za pecivo u sok od limuna, dodajte ga u smesu i mesite dok se ne dobije glatko i lepljivo testo.
Stavite smesu u friždier da odstoji 30 minuta.
Izrendajte sir i napravite smesu na isti način, kao što se pripremili sa kačkavaljem, samo ovde dodajte još dve kašike brašna, zato što je sir voden. Ostavite i ovu smesu u frižideru na pola sata.
Prethodno mookrim rukama oblikujte loptice od odvojenih smesa. Napravite da budu veličine oraha.
Ugrejte mnogo ulja u kaseroli i stavljajte loptice da se prže dok ne porumene.
Servitajte sa povrćem po želji - krastavac, paradajz, masline.