Način pripreme
Sipajte vodu i ulje u šerpu, stavite na ringlu, da provri tečnost.
Veći deo brašna sipajte u posudu. Oformite udubljenje u sredini i unutra supajte provrelu tečnost. Promešajte dobro špatulom.
Kada se prohladi dobijena smesa, dodajte jaja jedno po jedno. Zamesite meko i nelepljivo testi, dodajući u porcijama preostalu količinu brašna.
Pokrijte posudu sa testom i ostavite da naraste na toplom pola sata.
Za to vreme usitnite kačkavalj i šunku, dodajte namrvljeni sir i čubar, promešajte.
Kidajte od testa male lopte. Razvijte ih u tanku koru. U svaku stavite deo nadeva i presavijte kao polumesec. Pritisnite krajeve piroški viljuškom.
Zagrejte dovoljnu količinu ulja u tiganju i pržite čebureke sa bogatim nadevom dok ne dobiju lepu zlatastu boju.