Način pripreme
U odgovarajućoj posudi umutimo jaja sa svežim mlekom i 1/3 sitno iseckanog peršuna.
Izdinstamo luk u maslinovom ulju na kratko, zajedno sa pečurkama, blanširamo i oceđen spanać, šunku i crvenu papriku, iseckanu na sitne kockice.
Kad se smesa ohladi dodjemo je u jaja i promešamo. Deo sastojaka /nekoliko krišaka pečuraka, luka, malo šunke i preostali peršun/ ostavljamo za dekoraciju, zajedno sa mrvljenim sirom. Neka bude šareno.
U tiganju za palačinke sipamo smesu i na tihoj vatri pečemo sa jedne strane. Nemojte preterivati, da bi ostao mekan i sočan.
Okrećemo pažljivo /možete uz pomoć poklopa ili tanjira/ i odmah namažemo gotovu stranu maslacem. Odmah isključujemo ringlu, zato što je tiganj topao i termička obrada će se završti.
Pola strane omleta posipamo sirom, miris rastopljenog maslaca se oseća i po njemu se posipaju semenke, peršun, malo šinke, pečurke i kriške slatkog crvenog luka.
Čeri paradajz isečemo i umetnički rasporedimo preko cvetnog kulinarskog panoa. Lagano savijamo i serviramo deci, tako što ga isečemo na zalogaje. Uveravam vas da če početi mešanje rukicama i viljuškom, uzimače pelurke, paradajz, sir i šta još ne. Ukašavamo sa saltom u zavisnosti od sezone.
Savet: Sastojci i količina su približne. Kad pripremam omlet za odrasle /3 čoveka/ utrostručim sasojke za smesu, umutim zajedno sa 6 jaja i uz pomoć kutlače uzimam od smese i pečem porcije. Bude brzo i apetitnije ako pospemo ljutim čilijem.