Način pripreme
Pileće meso izlupamo pažljivo drvenim čekićem u najlon kesi. Operemo i osušimo.
U duboku posudu stavljamo šnicle jednu po jendu, začinimo solju i biberom, naprskamo soja sosom, prelivamo sokom izceđenog limuna i maslinovim uljem, između stavljamo čenove iseckanog belog luka i na kraju prelivamo vinom. Ostavljamo nekoliko sati u frižideru.
Pripremamo nadev tako što iseckamo kisele krastavčiće na žilijen, kačkavalj i šunku štapiće oko 1 cm dužine koliko će biti rolati. Nakon što šnicle dovoljno odstoje u frižideru da upiju mirise, počinjemo sa pripremom rolata.
Uzmemo šniclu, stavimo je sa kožom na dole, stavimo parče slanine preko njega, preko topljeni sir, parče šunke, pored parče kačkavalja, krastavčić, nekoliko zelenih maslina, uvijemo u rolat.
Na nekoliko mesta rolat učvrstimo čačkalicama za zube i stavljamo u namazan pleh, obložen papirom za pečenje. Pripremamo na isti način i uvijemo ostale šnicle.
Kad ih poređamo u pleh, pospemo dimljenom alevom paprikom, obilno posipamo susamom, pažljivo oko njih sipamo bujon od pečuraka, uvijemo folijom i pečemo oko sat vremena na visokoj temperaturu, a posle smanjujemo na 180 stepeni.
Nakon sat vremena izvadimo pleh, skinemo foliju i pečemo dok meso ne dobije lepu boju i sok se susam ne ispeče.
Rolate serviramo sa odgovarajućim i omiljenim prilogom, ja sam stavila svežu zelenu salatu i mnogo belog vina! Neka vam je ukusno! Živeli!