Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Sušeni čeri paradajz sa začinima u dehidratoru

Sušeni čeri paradajz sa začinima u dehidratoru

Sušeni čeri paradajz sa začinima u dehidratoru
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
720 min.
Ukupno
735 min.
"Ovaj sušeni paradajz možete koristiti za jela, pice, a čak i za meze u pivce"

Potrebni sastojci

  • čeri paradajz - 2 kg
  • himalajska so
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

Operite čeri paradajz, osušite ubrusom i isecite po sredini nožem.

Poređajte u pleh dehidratora sa mesnatim delom na gore i na rastojanju.

Pre nego što poređajte plehiće, pospite himalajskom solju i origanom.

Stavite ih na dehidrator jedan na drugi i zatvorite poklopecm.

Stavite na 65 stepeni i ostavite oko 12 sati da se suše. Vreme zavisi, jer ima raznih sorta i što su veći, više će vremena oduzeti.

Moj savet je da ih pratite i da posmatrate proces sušenja i ako je potrebno da isključite pre nego što sam ja navela.

Ovaj sušeni paradajz se može koristiti za jela, pice, a čak i za meze uz pivce.

Izuzetno ukusnusni budu.

Čuvajte sušeni čeri paradajz sa začinima u dehidratoru u staklenim teglama u frižideru ili zamrznite u zamrzivaču.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: