Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Sušeno meso»Sušeni ribić sa začinima

Sušeni ribić sa začinima

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Sušeni ribić sa začinima
Fotografije: Rusiana Mihailova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
"Ovde nema emulgatora, konzervanasa i pojačivača. Samo pravo meso sa začinima. Možeš napraviti sam!"

Potrebni sastojci

  • svinjski ribić - količina po želji
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar - suv
  • majčina dušica - suva
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite svinjski ribić i dobro osolite. Stavite u zatvorenu posudu i ostavite da stoji 24 sata na hladnom.

Nakon toga operite meso i uvaljajte obilno u smesu od navedenih začina. Dobro pritisnite prstima da se lepo zalepi.

Prođite kroz jedan kraj ribića čvrstim koncem ili kanapom, zavežite i stavite da se suše na provetrivom mestu. Najbolje da pokrijete parčetom pocepanog papira dok se suši, ali da ne obavija skroz meso.

Sušeni ribić treba da bude gotov nakon oko 2 nedeje, ali to zavisi od debljine ribića.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: