Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Sušeno meso»Sušeni but sa začinima

Sušeni but sa začinima

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Sušeni but sa začinima
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
12
"Za ukusno predjelo potrebni su pravi začini. Koji su to začini, pogledajte u ovom receptu."

Potrebni sastojci

  • svinjski but - 1, 5 kg
  • so - 2 kg, krupna morska
  • aleva paprika
  • čubar
  • biber
  • ljuta tucana paprika
  • kim
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski but prvo potopite u vodu oko jedan sat, a zatim odstranite vidljivu masnoću i žilice.

Osušite but i nasecite ga na debele šnicle, koje obilno posolite krupnom morskom solju. Ostavite šnicle 24 sata na hladnom mestu, a zatim ih operite od soli hladnom vodom.

Dobro ocedite šnicle. Promešajte sve začine, uvaljajte šnicle u njih dobro sa svih strana, kako bi primile sve začine i arome.

Napravite rupu u svakom komadu mesa, vežite kanapom i ostavite na suvom i provetrenom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: