Način pripreme
Operite i osušite paradajz. U zavisnosti od njihove veličine isecite ga na polovine ili na četvrtine. Poređajte ih u posudu za pečenje koja je postavljena papirom za pečenje i posolite morskom solju.
Uključite rernu na 110 stepeni sa ventilatorom i ostavite pardajz da se osuši.
Ceo proces oduzima između 3 i 6 sati, ali nikada više od 6. Što se više suši paradajz, to će trajniji biti nakon toga, ali imajte u vidu da će biti i tvrđi.
Ja volim da se paradajz blago žvaće. Čim odlučite da se paradajz dobro osušio, izvadite ga iz rerne i ostavite da se ohladi. Oljuštite beli luk i sipajte ga u teglicu od 400 g zajedno sa bosiljkom i maslinovim uljem.
Ne zagrevajte ni maslinovo ulje bi teglu. Količina maslinovog ulja zavisi od toga koliko ćete pritiskati paradajz u teglu. Ne pritiskajte previše.
Po pitanju čuvanja, možete da ga ostavite u ormarić, na hladno i tamno.
Nek vam je slatko!